Sport og velvære

Skab de bedste rammer for god restitution

De fleste af os ved, hvor vigtigt det er at restituere og få hvilet kroppen. Det gælder både efter en lang dag på arbejde, træning eller enhver anden aktivitet, der kræver noget af os mentalt og/eller fysisk.

De fleste folk fokuserer primært på kost og fysisk aktivitet, når de ønsker at få fremgang i deres træning. Der er dog mange flere elementer, der spiller ind, og restitution er faktisk en enormt vigtig komponent. Restitution indebærer både tilstrækkeligt med søvn og en god søvnrytme samt mental genopladning. Hvis kroppen ikke får tid til at restituere, vil den befinde sig i en kontinuerlig nedbrydningsfase i stedet for at bygge sig selv stærkere for at kunne håndtere fremtidig belastning.

Når vi kommer hjem fra enten træning eller arbejde, har vi derfor brug for at restituere og koble af. Vi er dog alle utroligt forskellige, og det er også tilfældet, når det kommer til at slappe af. Det, der er afslappende for én person, er ikke nødvendigvis afslappende for en anden person. Derfor er det vigtigt, at vi hver især skaber de rammer, der er nødvendige for os selv, så vi kan slappe af og lade op.

I den forbindelse er det vigtigt, vi skaber nogle rammer derhjemme, der gør, at dette er muligt for os. Vi har alle vores egen stil, og vores hjem bør være en afspejling heraf. Ikke desto mindre er det afgørende, at vi vælger at indrette os på en måde, der skaber harmoni og ro. Det kan være utrolig svært at slappe af, hvis hjemmet roder, eller man ikke har et komfortabelt sted at sidde eller slænge sig hen.

Ergonomi er derfor ikke blot noget, der kun bør være i fokus på arbejdspladsen. Det er også vigtigt at have møbler i hjemmet, der bidrager både æstetisk og ergonomisk til vores velvære. Ligeledes spiller accessoires, såsom puder, tæpper, billeder osv., også en stor rolle for, om vi føler os hjemme eller ej. Hvis dit hjem ikke gør det muligt for dig at restituere ordenligt og lade op, så kan det være en fordel at søge inspiration på diverse medier og hjemmesider, der kan fungere som inspiration. Som et eksempel kan vi bruge BGA, der tilbyder både inspiration og købsmuligheder til hjemmet, så man netop kan skabe de nødvendige rammer for et optimalt og hyggeligt hjem.

Forsyner dit hjem dig med de nødvendige rammer, så du kan restituere?

Kommentarer lukket til Skab de bedste rammer for god restitution
ashe