Sport og velvære

De største sportsgrene i verden

Har du overvejet, hvilke sportsgrene der egentlig er de største i verden? Nogen vil måske mene, at det svarer til at vurdere, hvad der er højest – et tordenskrald eller Rundetårn. Men der findes faktisk folk, som ud fra en række analyser om interesse, økonomi og antallet af udøvere på verdensplan har forsøgt at finde svar på spørgsmålet ud.

Her får du en oversigt over de 10 største sportgrene på kloden:

1. Fodbold

Ikke overraskende er det fodbold, der topper listen. Fodbold – altså ikke den amerikanske af slagsen – er således i top 10 i samtlige lande, som har været grundlag for analysen. Fodboldens popularitet understreges af, at mere end 200 lande deltager i kvalifikationen til VM. Fans over hele verden går voldsomt op i fodbold og mange kommer til kampene i fuld udklædning med alt lige fra maling, parykker og sjove hatte.

2. Basketball

Basketball er en gigasport i USA og nyder stor udbredelse i både Sydamerika og store dele af Europa.

3. Tennis

Muligvis den mest globale sport af alle, idet tennis optræder i top 7 i alle lande. Populariteten kan også ses på, at omkring 40 spillere i verdens top 100 er fra forskellige lande.

4. Cricket

Måske lidt overraskende set med danske briller er det, at cricket ligger så højt på listen. Men dækningen af cricket dominerer faktisk mediebilledet i lande, der har en fjerdedel af verdens befolkning. Cricket er primær sportsgren i lande som Indien, Pakistan og Bangladesh og også stor i Sydafrika, Storbritannien og øvrige tidligere britiske kolonier.

5. Formel 1

Antallet af udøvere er til at overse i denne sportsgren, men interessen er kæmpestor over store dele af verden. Formel 1-løbene har således i omegnen af en halv milliard seere.

6. Baseball

En publikumsmagnet i store lande som USA og Japan, men også i lande som Sydkorea, Mexico og Filippinerne nyder baseball meget opmærksomhed. I Europa har baseball den største opmærksomhed i Holland.

7. Atletik

Atletik er en af de helt gamle idrætsgrene og ligger generelt højt på listen over populære sportsgrene i hele verden. Det hele peaker ved OL, hvor atletik altid tiltrækker sig meget opmærksomhed.

8. Amerikansk fodbold

Den amerikanske fodbold ligger også i top 10 – ikke mindst takket være USA, hvor det rangerer som den største sportsgren overhovedet. Superbowl er traditionelt den mest sete sportsevent i USA, hvor hele landet følger med.

9. Boksning

Den klassiske nævedyster stadig populær over store dele af verden – især i Nordamerika, Asien og Europa. Boksningens popularitet trues dog af forholdsvis nye sportsgrene som MMA (Mixed Martial Arts).

10. Golf

Nyder stor udbredelse i USA, Europa og Asien og har også godt fat i befolkningen i visse dele af Sydamerika. En stor tv-sport – ikke mindst i forbindelse med de fire majors og Ryder Cup-matchen mellem de bedste spillere fra USA og Europa.

Lige uden for top 10 ligger ishockey, volleyball og badminton – mens håndbold ligger helt nede på en 22. plads – lige efter NASCAR racing.

Kommentarer lukket til De største sportsgrene i verden
ashe