Sport og velvære

Fem gode grunde til at seniorer dyrker sport

Det er vigtigt at dyrke sport i alle aldre. Man kan dog muligvis sige at det er vigtigst for seniorer. Tal fra DIF viser at 25 procent af de 60-69-årige aldrig dyrker sport. Kigger vi på ældre over 70 år, er der tale om 31 procent. Den gode nyhed er dog at over halvdelen af den ældre befolkning over 65 år ønsker at dyrke mere sport. Hvis du er blandt dem, kan du få motivation til at gøre det nedenfor.

Sport kan være socialt

Sport er ikke kun en pligt. Fysisk aktivitet kan også være socialt med f.eks. https://hejsenior.dk/, der organiserer tilbud for den ældre befolkning i Danmark. https://hejsenior.dk/ deler inspiration, rabatter og tilbud til træning, underholdning og meget mere. Som navnet antyder fokuserer https://hejsenior.dk/ på de ældre danskere. Fokus er på mænd og kvinder over 55 år.

Forebyg sygdomme

Som skrevet i indledningen, er det vigtigt at de ældre er fysisk aktive. Du kan forebygge smerter i ryggen, nakken og andre dele af kroppen ved at dyrke sport. I takt med alderen taber vi muskelmasse og sport bidrager til at vedligeholde en stærk krop.

Følg dig mere sikker på dine ben

I forlængelse af mistet muskelmasse, er der også en øget risiko for at falde, når vi bliver ældre. Derfor er det en god ide at dyrke sport for at forbedre såvel styrke som fleksibilitet. Det kan hjælpe dig med at få en bedre balance. Ligeledes kan det gøre at du føler dig mere sikker på dine ben. Det øger naturligvis din livskvalitet.

Sov bedre om natten

Hvis du har svært ved at sove om natten, kan du være fysisk aktiv. Du kan blive mere fysisk træt, når du dyrker sport og det kan gøre det nemmere at falde i søvn. Ligeledes kan det bidrage til at sove i flere timer i træk frem for at blive afbrudt i løbet af dine søde drømme.

Fysisk aktivitet hjælper hjernen

Flere og flere ældre døjer med Alzheimers, demens og andre kognitive sygdomme. Det siges endda at blåt lys fra de digitale skærme påvirker vores hjerne. Derfor er det vigtigere end nogensinde før at forebygge de triste sygdomme. Flere undersøgelser peger på at fysisk aktivitet kan pleje din hjerne og reducere risici for at få Alzheimers, demens og andre lignende sygdomme. Det alene kan være nok motivation til at dyrke sport mindst to til tre gange om ugen.

Sådan kommer du i gang

Hvis du overhovedet ikke dyrker sport, kan det måske virke overvældende at komme i gang. Her anbefaler vi at sætte små mål. Måske ønsker du at gå en lang tur hver anden dag. Det kan også være at du finder gode tilbud på https://hejsenior.dk/ og du er social med andre seniorer én gang om ugen. Sæt endelig ikke for store mål til at starte med, da det nogle gange kan gøre mere skade end gavn.

Kommentarer lukket til Fem gode grunde til at seniorer dyrker sport
ashe