Sport og velvære

Lad det sige knæk før du dyrker sport

Sund kost er vigtig, når du dyrker sport. Når du dyrker sport forbruger du en større mængde af energi, og derfor er det vigtigt, at du får nok næring. Næringsstoffer som kulhydrater og proteiner er især vigtige, da de giver din krop den energi, den har brug for.

Der er dog ikke noget, der hedder en sportskostplan, da det er forskelligt, hvor meget den enkelte har brug for af de enkelte næringsstoffer. Det afhænger også i høj grad af, hvilken type sport man dyrker, og hvor meget man dyrker den. Dog er der nogle generelle råd, man kan følge, hvis man vil spise sundt og optimalt, når man dyrker sport.

Masser af kostfibre

Blandt andet er det vigtigt at få nok kulhydrater. I den forbindelse kan du med fordel spise knækbrød fra eksempelvis Wasa, som har masser af sunde og velsmagende knækbrød. Fuldkorns knækbrød fra wasa er sundt på grund af det høje indhold af kostfibre, som er vigtige for at opretholde en sund fordøjelse, og som samtidig kan hjælpe med at forhindre forhøjet kolesterol og type 2-diabetes. Knækbrød er desuden en god kilde til jern, magnesium og B-vitaminer.

Knækbrød fra Wasa kan spises til alle måltider, og det er især godt til morgenmad eller frokost. Det kan serveres med pålæg eller fyld, eller bare med smør og ost. Fuldkornsknækbrød er en sund og næringsrig mad, der kan hjælpe med at forbedre din fordøjelse og samtidig give dig et boost af energi, når du skal dyrke sport.

Kulhydrater er den primære energikilde for kroppen, og derfor er det særligt vigtigt at få nok, når man dyrker sport. Kulhydrater findes især i fuldkorn, frugt, grøntsager og stivelsesrige fødevarer som pasta og ris.

Vigtige proteiner

Det er også meget vigtigt at få nok proteiner. Proteiner er byggestenene i kroppen, og de er med til at bygge og vedligeholde musklerne. Derfor er det især vigtigt for dem der dyrker styrketræning at få nok proteiner. Man kan få proteiner fra både animalske og vegetabilske kilder. Kød, fisk, æg, mejeriprodukter og bønner er alle gode kilder til proteiner.

Kommentarer lukket til Lad det sige knæk før du dyrker sport
ashe