Sport og velvære

Hvad definerer ordet “sport”?

Hvad er sport egentlig? Er sport, motion, træning og fysisk aktivitet ikke det samme? Nej, ikke helt. Sport, motion og træning er alle former for fysisk aktivitet, men der er nogle elementer inden for hver af kategorierne, der adskiller dem.

Sundhedsstyrelsen har lavet en fagkyndig opdeling af dem, som kan hjælpe med at give en afklaring på hver af disse former for bevægelse.

Overordnet set er fysisk aktivitet enhver form for muskelarbejde, der både kan være ustruktureret og struktureret, som øger energiomsætningen i skeletmusklerne.

Ustruktureret fysisk aktivitet er en uplanlagt form for bevægelse i hverdagen, mens struktureret fysisk aktivitet for eksempel er en mere bevidst og målrettet form for bevægelse.

Herunder har vi konceptet “træning”, der er en planlagt og struktureret fysisk aktivitet, mens motion kan bruges i begge henseender.

Ved sport er der et regelsæt, der skaber nogle rammer for den fysiske aktivitet.

Der findes mange forskellige sportsgrene og discipliner, og sport kan både dyrkes individuelt, som par, et hold, med eller uden udstyr og endda med dyr.

Nogle sportsgrene har været dyrket i århundreder, mens andre er kommet til hen ad vejen. Ydermere foregår nogle sportsgrene udendørs og kan være sæsonafhængige, mens andre foregår indendørs.

Som nævnt er der visse regler forbundet med sport, og netop disse regler gør det muligt at konkurrere i de forskellige sportsgrene og discipliner. I mange tilfælde er disse regler fastlagt internationalt, så de forskellige lande kan konkurrere mod hinanden.

Den mest populære sport på verdensplan er uden tvivl fodbold, der topper diverse lister over flest fans på kloden. Der findes også mange fodboldturneringer, der holdes både inden for de enkelte lande, de enkelte kontinenter og på verdensplan.

På listen over nye sportsgrene findes blandt andet earthing, der er en sport, der kombinerer to populære sportsgrene – løb og svømning.

Generelt er listen over de forskellige typer sport utrolig lang, og mange folk er enten sportsfan eller dyrker sport selv.

Kommentarer lukket til Hvad definerer ordet “sport”?
ashe