Sport og velvære

Det er sundt

En sund sjæl i et sundt legeme. Det er, hvad vi altid hører, og det giver jo fin mening, for det er sundt at dyrke motion. Vi skal gerne gå 10.000 skridt om dagen og helst have en halv time, hvor vi får pulsen op hver dag. Det vil garantere, vi holder kroppen frisk til at leve i mange år, og sikrer vi har det godt.

Der er mange gode måder at holde kroppen i gang på, men at nå 10.000 skridt hver dag er måske ikke så let, som det lyder til. Men ved at tage trapperne på arbejdet og lade elevatoren være, eller at cykle på arbejde, hvis det er muligt, er måder, hvor du let kan få nogle ekstra minutter med motion pakket ind i hverdagen. Noget som de fleste af os godt kunne bruge.

Der er også muligheden at bruge forskellige former for apps og motionsure til at overvåge, hvor mange skridt du bevæger dig på en dag. Det er en hurtig og let måde at sikre, du får bevæget dig nok, og det kan være med til at holde dig motiveret, for det er ofte der, hvor det halter for nogen, nemlig motivationen og kontinuiteten.

Masser af fordele

Der er mange fordele ved at få motion nok, og noget af det er, at du holder en naturlig vægt. Noget som er med til at gøre, du slipper for mange af de småskavanker, som rammer dem, der render rundt med ekstra kilo, for lige meget om vi vil eller ej, så er de ekstra kilo, som mange af os har med, slet ikke sunde. Det er dog ikke altid så let at slippe af med igen, men det er dog muligt.

Det kan være skavanker som gigt, forhøjet blodtryk og kolesterol, og for dem, som er meget overvægtige, er det også alvorlige sygdomme som sukkersyge og sygedomme i hjertet og blodomløbet, noget som kan være meget invaliderende og farligt og kan skære mange år af livet for mange.

Det er dog ikke kun din krop, som nyder godt af, at du er i god form, for din mentale helse er også en del af den gode form. Det er noget, der i de senere år er blevet forsket meget i, og alt tyder på, at er du i god form, så kommer du dig lettere over depressioner og andre sygdomme, som i dag desværre rammer alt for mange.

Det, som også bidrager til den mentale helse, er, at du med sporten får en masse socialt. Noget som er så vigtigt for os alle. Det er med til at danne relationer og skabe venskaber, og det er også med til at gøre din hverdag sjovere, for vi ved jo alle, at dem med mange venner ofte er mere glade, mere tilfredse og meget mere sociale, hvilket for et flokdyr som os mennesker er meget vigtigt.

Kommentarer lukket til Det er sundt
ashe