Sport og velvære

Motorsport hitter i Danmark

Det kan godt være, at det for alvor er sportsgrene som fodbold, håndbold og cykling der er de dominerende i Danmark, men motorsport vinder i den grad også frem i disse år. Hvad er egentlig årsagen til det? Og hvordan kommer man i gang som motorsportskører? Læs med her og bliv klogere.

Det starter ofte med en interesse for køretøjer

Rigtig mange borgere i Danmark er passionerede om biler, motorcykler og andre køretøjer. Det gør sig gældende for både unge som ældre. Det er egentlig meget forståeligt, for f.eks. biler er en interessant hobby at gå op i. Har man selv en bil, så er der også glimrende muligheder for at gøre noget ud af sin bilindretning og stil, såfremt man har hænderne skruet godt på.

For rigtig mange unge motorsportskørere starter det alt sammen faktisk med en interesse for køretøjer. Som barn har mange motorsportsudøvere således haft bilmagasiner liggende på skrivebordet. Har du selv et barn, og ønsker du at dette skal inspireres til en karriere i Formel 1, så overvej at forære en stak bilmagasiner til vedkommende.

Stolte traditioner

Tilbage til det indledende spørgsmål om hvorfor motorsport hitter i Danmark. Et af svarene på det er klart, at Danmark har stolte traditioner inden for feltet. Tag blot de mange store speedwaykørere som vi har skabt. Navne som Hans Nielsen, Erik Gundersen og Nicki Pedersen ligger lige til højrebenet, når de største legender skal opremses. Og hvad med Tom Kristensen? En decideret legende, og samtidig med sine 9 sejre indehaver af rekorden for flest triumfer i det franske.

Man kan derfor roligt sige, at den danske ungdom lader sig inspirere af de store meritter. Her skal en del af årsagen til den stigende popularitet for motorsporten findes.

Motorsport er fysisk krævende

En del mennesker tror fejlagtigt, at motorsport på ingen måde er en fysisk sport. I virkeligheden kræver Formel 1, speedway osv. faktisk en god fysik, samt ikke mindst udholdenhed. Tag blot evnen til at koncentrere sig indædt i timevis, som er en af de facetter man skal mestre, såfremt man vil gøre det godt i f.eks. 24-timers løb som Le Mans.

Har du eller dine børn derfor ambitioner om at gøre det godt inden for motorsport? Så skal der fuld fokus på sund livsstil, samt et hårdt træningsprogram.

Kommentarer lukket til Motorsport hitter i Danmark
ashe