Dansk fodbolds succes hviler på virksomhedslån
Fodbold er Danmarks absolutte nationalsport, selvom håndbold, badminton og svømning ganske givet også hitter i denne sportsgale nation.
En af årsagerne til sportens store popularitet er ganske givet, at det danske fodboldlandshold, samt de danske klubber, har gjort det overraskende godt over de seneste årtier. I artiklen her kommer vi ind på nogle af dansk fodbolds største meritter.
En konkurrencetung branche, med gode muligheder for virksomhedslån
Den danske fodboldbranche er benhård, og konkurrencen mellem klubberne er hård. De helt store klubber i Superligaen kæmper hver sæson om den store ære det er at vinde Superligatrofæet. Med det følger også kæmpe økonomiske gevinster, samt muligheden for at spille med i Champions League eller Europa League.
De mindre klubber i 1. division kæmper indædt om at rykke op i Superligaen. Flere af dem formår at tiltrække store sponsorer, eller hente fornuftig kapital via et virksomhedslån til klubben, som ofte benyttes til at hente nye talentfulde spillere til truppen. Andre klubber benytter kapitalindsprøjtningerne til at udvide deres stadion, så de er bedre forberedt til en fremtid i det forjættede land, som man trods alt må betegne Superligaen.
Mindeværdige danske klubresultater
De danske klubber har traditionelt haft svære vilkår i de europæiske klubturneringer. De store ligaer i England, Tyskland og Spanien er ganske enkelt meget større, og har dermed lettere adgang til de bedste spillere. Trods det er det alligevel lykkedes for danske klubber at hente store resultater henover årene. Blandt andet via optag af virksomhedslån.
Det Odenseanske mirakel
Hvem husker ikke miraklet i 1994, hvor OB ekspederede mægtige Real Madrid, som på det tidspunkt havde en storspillende Michael Laudrup på holdet, ud af UEFA Cuppen? Efter en flot indsats på hjemmebane i første kamp, hvor Real Madrid kun med nød og næppe havde tilkæmpet sig en 3-2 sejr, tog OB til Madrid og vandt 2-0. Det afgørende sejrsmål faldt i de absolut døende sekunder. Dette må vel sagtens betegnes som den største danske klubpræstation nogensinde.
FCK videre fra gruppespillet i Champions League
FCK er nyere tids største danske fodboldklub, og de har gentagne gange slået sine folder i den største europæiske turnering, Champions League. I sæsonen 2010-2011 formåede de endda at spille sig videre fra det indledende gruppespil, og først i 1/8-finalen blev de ekspederet ud af et fornuftigt spillende Chelsea-hold. Et acceptabelt resultat kan man i den grad sige, da det stort set kun er klubber fra de helt store ligaer der traditionelt går videre fra grupperne.
Fodboldlandsholdet er blandt de bedste i verden
Det danske fodboldlandshold stillede i årevis op uden de største profiler fra udlandet. Det var DBU’s egne regler der foreskrev dette. Først i 80’erne, da de udlandsprofessionelle havde fået lov at stille op, begyndte holdet at bide skeer med de største lande. Og siden dengang har man ikke set sig tilbage.
Hele 5 VM-slutrunder er det blevet til siden, med kvartfinalen i 1998 som største resultat. Her tabte man knebent mod de senere finalister, Brasilien. Og nå ja, så var der jo også EM-sejren i 1992.