Godt og ondt

Motion kontra elitesport

For mange, så starter sport med at være for motionen, fordi vennerne dyrker sporten, eller fordi det virker som noget, der er sjovt. Men for nogle, så viser det sig, at de kan komme til at leve af deres hobby, noget som er ganske få forundt.

Men når man tager springet fra motionist til elitesport, så er der også nogle andre ting, som man skal til at være opmærksom på, for nu kommer der en masse aspekter ind. Nu er det ikke kun motionen, som er gældende, nej, nu kommer der fokus på kosten, for der skal de rigtige byggesten til for at kunne levere optimalt. Der er mange ting, som man ikke må drikke og spise, og der skal hviles korrekt og soves rigeligt for at kunne præstere hver gang, du går på banen eller stiller op til konkurrence.

Når du vil leve af din sport, så er det med at være klar til at ofre en masse andre ting også, for der er ikke tid til festerne med vennerne, og der er ikke altid tid til familiefødselsdage og andre sociale arrangementer, for din sport kommer først, og der er ingen mulighed for at gå på kompromis, for så vil du ikke nå så langt med din sport, som talentet rækker til. For det er ikke kun talent, som gør, du når til toppen, nej det er også arbejde, vilje og disciplin. Faktisk er der rigtig meget, som tyder på, at det er 20 procent talent og 80 procent resten, som sikrer, du når toppen.

Kommentarer lukket til Motion kontra elitesport
ashe