Godt og ondt

En elitær verden

Eliteverdenen kan være meget hård og ubarmhjertig, der er ikke plads til fejltagelser, for fejltagelser kan give skader, og skader kan slutte en karriere hurtigere end noget andet, hvilket mange unge idrætsudøvere har måtte sande i årenes løb.

For vi almindelige mennesker ser ikke bagsiden af medaljen. Bagsiden af medaljen er, at for hver succeshistorie, så er der mindst 100, som ikke nåede gennem nåleøjet til det forjættede land.

Den elitære verden er benhård, og det er historier om grædende drenge på fodboldakademier, drenge som græder, fordi de ikke bliver en del af fællesskabet i omklædningsrummet, for skal de ind på akademiet, så er det en af de andre, som er ven med resten af holdet, som ryger ud. Så det er en verden, som er hård, for spillerne er ikke andet end en vare for dem, som står for de forskellige akademier.

Krav og regler

Eliteverdenen er dog blevet bedre, end den har været tidligere. I dag er der krav til uddannelse. Der er også krav til, at man skal sikre spillerne, så skulle de gå hen og blive skadet, så de bliver invalide og ikke kan kom til at leve af deres sport, får de andre veje at gå. De får i dag ikke lov at sejle deres egen sø, når de ikke længere er brugbare for de forskellige klubber, nej de skal hjælpes til at få en normal hverdag og til at komme videre fra en hverdag, hvor de kun har haft fokus på en enkelt ting, nemlig sporten, og bringe dem selv op det højeste niveau de kan på andre områder.

Det ansvar, som er lagt på dem, som driver elitesporten, er medvirkende til, at de unge ikke længere glider gennem nettet, for nu er det blevet meget mere finmasket, og det gavner alle og er med til at give en fremtid for langt de fleste, der forsøger sig denne vej.

Det, som så mangler i den elitære verden, er at give redskaber til at klare sig, når man er kommet ud på den anden side, eller når man som nogle pludselig står med millionkontrakter i en ganske ung alder og ikke aner, hvad man skal gøre med de mange penge. Den enorme popularitet, som de pludselig har, og de mange fans, som idoliserer dem i alt hvad de gør, det er noget, som kan være svært at håndtere, hvis man ikke får gode råd, som man kan bruge.

Kommentarer lukket til En elitær verden
ashe