Godt og ondt

Mere end bare drømme

Alle børn, der starter til en sportsgren – om det er fodbold, håndbold, badminton, tennis eller noget helt andet – ser frem til en dag at stå med guldet i hånden. Hvis ikke de drømme var der, så er der ingen grund til at begynde til en sport.

Spørg i alle sportsforeninger, og du vil finde rigtig mange kommende landsholdsspillere. Men når der starter mere end 40.000 drenge til fodbold alene, så siger det sig selv, at de ikke alle lander på landsholdet eller bare i en større liga i enten Danmark eller udlandet. Det er en lang rejse, og det er ikke mange, der når så langt.

For mange er talentet der bare ikke. Det er der ikke noget i vejen med, for ingen siger, du skal stoppe med din sport, bare fordi du ikke når hele vejen. Andre mister lysten eller begynder på noget andet undervejs i stedet. Men for de få, der har talent og vilje, som vil kæmpe den hårde kamp, og som aldrig giver op, så er mulighederne bestemt til stede. Det er dem, der vil se deres eget navn i nyhederne, når landstræneren fortæller, hvem der er i truppen, eller går ind på stadions til OL.

Støtte og mental træning

Heldigvis får de alle masser af støtte og mental træning. Det er et stort pres, og de får alle redskaber for at kunne klare sig i en til tider meget hård verden. Vil de det gerne, så kan de komme ud i verden og leve af deres sport. En oplevelse, der er meget få forundt, og forhåbentlig lærer de også, at de skal spare til senere, for det er ærgerligt at gå på pension, inden du er fyldt 35, ikke have en opsparing og ikke have en uddannelse i baghånden.

Der er for eksempel også kun brug for et bestemt antal trænere og scouts, og bare fordi du var god til sport, er det ikke ensbetydende med, at du også vil gøre dig rigtig godt i andre roller i sportens verden. Der er dog eksempler på det, men der er ikke mange i forhold til, hvor mange sportsstjerner der har eksisteret gennem tiderne.

For andre er det nok at lave noget helt andet, men at kunne tænke tilbage på en spændende periode i livet og vide, at mange mennesker ved, hvem du er.

Kommentarer lukket til Mere end bare drømme
ashe