Sport, kultur, lokalsamfund

En sportssnation

Sport er også kultur, og det er noget, som er dybt forankret i dansk kultur. Vi har siden vikingetiden set det at kæmpe mod hinanden i sport som det at vinde hæder, og det er noget af det flotteste, som man kunne vinde, for man beskæftigede sig ikke med guld og andet i den sammenhæng i vikingetiden, nej det handlede om at vide, man var bedst, stærkest og kunne besejre alle i sport eller lege. På den måde kunne man sikre, at ens navn blev husket, noget der betød mere end guld og rigdomme.

Det er noget, som har fulgt med op til vore dage, og vi kender alle rigtig mange navne på danske sportsstjerner, der har imponeret gennem tiderne. Det er både fodboldspillere, håndboldspillere, atletikudøvere, svømmere og sejlere, vi kan glæde os over, og der er i Danmark vundet overraskende mange medaljer til trods for vores lands størrelse og antallet af indbyggere.

Desuden er det noget, der har givet mange unge blod på tanden, for når idolerne kan, så kæmper de gerne selv lidt ekstra for selv at nå så langt. Det bærer frugt, for Danmark bliver ved med at imponere internationalt med rigtig mange dygtige atleter.

Kommentarer lukket til En sportssnation
ashe