Sport, kultur, lokalsamfund

Sport er kultur

Mange forbinder kultur med teater og museer, men sportens verden er en del af kulturlivet på lige fod med andet. Noget mange ikke tænker over i hverdagen. Kultur og sport hænger sammen, også selvom det for de fleste er noget, der foregår i fritiden på hyggeniveau.

I klubberne opstår der nemlig kulturliv i sig selv. Det er masser af sociale sammenhænge, der alene opstår på baggrund af en fælles passion og interesse. Der er højt til loftet, for sport er for alle. Der er rig mulighed for at dyrke sport i Danmark uanset køn eller handicap, og derfor er det et område, der satses rigtig meget på.

Bare det at have noget at gå til og andre at stå til ansvar for har stor betydning for rigtig mange mennesker, og det kan være et skridt i den rigtige retning for mange mennesker. Ikke at det nødvendigvis medfører en fremtid i elitesport med en god indtjening, men det kan give en ballast til at komme på rette vej i tilværelsen.

For andre er det sammenhold og hygge med den sport, der tiltrækker. Om der bare er 200 mennesker på et stadion, så er der i hvert fald fest.

Kommentarer lukket til Sport er kultur
ashe